O M   CAOS

“Jag älskar smårätter! När jag går ut och äter middag på restaurang så tar jag hellre tre förätter än en varmrätt till exempel.”

Stefano hade idén om CAOS men det var först efter en väns tjatande som han bestämde sig för att satsa på vad som skulle komma att bli CAOS. Stefano älskar all typ av mat, från asiatiskt, nordiskt till medelhavsmat, där han också har sina rötter, närmare bestämt Italien. 

Under December 2015 slog CAOS upp dörrarna när Ringens Centrum i Skanstull på Södermalm i Stockholm lanserade sin foodcoart-storsatsning “Teatern” som bestod av en stjärnspäckad samling av mästerkrögare och deras olika koncept. 

Medan de övriga krögarna gjorde sina tolkningar på snabbmat gjorde Stefano och teamet något annorlunda. De skippade just snabbmaten men såg till att istället servera restaurang mat snabbt och till ett lågt pris istället.

“Så jag ville göra något som inte exkluderade något kök utan var en kulinarisk symbios av allihopa istället. Och få chansen att erbjuda riktig mat, restaurangmat av högsta kvalitét till alla människor.

Men snabbmats segmentet och köpcenters är nytt för mig. Det har varit en utmaning men en fantastiskt utvecklande och rolig resa.”

Stefano Catenacci

Grundare och huvudägare

Stefano Catenacci tog över 1996 som kökschef på restaurangen Operakällaren i Stockholm, som under Stefanos tid fick en stjärna i Guide Michelin. 2012 utnämndes Stefano till hovtraktör vilket innebär att han bär ansvaret för alla banketter och galamiddagar som serveras på Kungliga slottet.

 
 

Andreas Jansson
Köksmästare och delägare

Andreas är en självlärd kock som jobbat sig till en, för sin unga ålder, unik erfarenhet och har spenderat flera år i Oslo, Norge där han varit köksmästare på ett flertal olika restauranger. Under 2015 flyttade Andreas hem till Stockholm igen där han började arbeta på Grand Hotel och sedermera Operakällaren. På Operakällaren möttes Stefano och Andreas för första gången som då erbjöd Andreas rollen som Köksmästare på CAOS.